Acest portal web folosește fișiere de tip cookie proprietar sau ale unor parteneri fără scop de marketing, strict cu scopul de a asigura o experiență optimă în utilizarea. Prin continuarea utilizării acestui serviciu web, vă exprimați acordul pentru descărcarea și utilizarea acestor fișiere. Pentru mai multe informații, accesați aici.
Termeni si condiții
În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

Definiții

 • SITE - reprezintă portalul web aparținând HONEST GENERAL TRADING SRL care se află la adresa honest.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind produsele comercializate de către HONEST GENERAL TRADING SRL.
 • UTILIZATOR: reprezintă persoana care accesează SITE-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat Condițiile de Utilizare ale prezentului SITE, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare.
 • CLIENT: reprezintă firma, compania sau alta entitate juridică, care accesează SITE-ul, în scopuri private sau profesionale ce inițiază și finalizează o comandă și care a acceptat Condițiile de Utilizare ale prezentului SITE, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare.
 • UTILIZARE ABUZIVĂ: reprezintă utilizarea SITE-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor și ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii HONEST GENERAL TRADING SRL.
 • COMANDA: reprezintă un document electronic, generat ca urmare a accesării SITE-ului de către un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre HONEST GENERAL TRADING SRL și CLIENT.
 • CONTRACT: reprezintă o COMANDĂ confirmată de către HONEST GENERAL TRADING SRL, prin care HONEST GENERAL TRADING SRL este de acord să livreze CLIENTULUI produse și servicii, iar CLIENTUL este de acord efectueze plata acestora.
 • SPECIFICAȚII - toate specificațiile și/sau descrierile bunurilor așa cum sunt precizate în COMANDĂ.
 • UTILIZATORII/CLIENȚII acestui SITE sunt rugați să citească cu atenție termenii și condițiile de utilizare următoare. Termenii și condițiile următoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunându-se de drept prevederilor generale ale legislației în vigoare. Termenii și condițiile de utilizare pot fi modificate oricând prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificări devenind obligatorii cu efect imediat pentru toți UTILIZATORII/CLIENȚII. Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt să respecte termenii și condițiile prezentate în continuare precum și legislația aplicabilă.

Conținutul SITE-ului

Informațiile publicate pe SITE sunt informații despre produsele comercializate de HONEST GENERAL TRADING SRL precum și alte informații considerate a fi de interes pentru UTILIZATORI.
HONEST GENERAL TRADING SRL depune eforturi continue pentru menținerea corectitudinii informațiilor expuse pe SITE.
HONEST GENERAL TRADING SRL este deținătorul tuturor drepturilor de autor asupra SITE-ului, respectiv asupra designului și conținutului acestuia precum și asupra tuturor mărcilor înregistrate în numele HONEST GENERAL TRADING SRL și publicate pe SITE. Folosirea fără acordul scris al HONEST GENERAL TRADING SRL al acestora se pedepsește conform legilor în vigoare.

Declinarea responsabilității

HONEST GENERAL TRADING SRL precizează că imaginea produselor are caracter informativ, produsele sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod urmare a diferențelor ce pot apărea intre fotografia produselor și aspectul lor fizic, real.
Din motive legate de spațiu și coerentă structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă HONEST GENERAL TRADING SRL face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante.
Toate produsele prezentate pe SITE sunt disponibile în limita stocului fizic existent.
În cazul în care stocul a fost epuizat reprezentantul HONEST GENERAL TRADING SRL va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca și caracteristici, specificații tehnice, aspect cu produsul comandat.
Promoțiile / ofertele prezentate pe SITE sunt valabile în limita stocului disponibil.
HONEST GENERAL TRADING SRL își rezervă dreptul să modifice, să completeze sau să șteargă orice informație de pe SITE.
Preturile, ofertele, situația stocului, specificațiile și imaginile pot fi schimbate fără o notificare prealabilă.
HONEST GENERAL TRADING SRL nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a refuncționării SITE-ului.
În cazul în care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost introduse eronat în baza de date, HONEST GENERAL TRADING SRL. își rezervă dreptul de a anula livrările produselor respective dacă acestea nu s-a efectuat încă și de a anunța imediat clienții despre această eroare.
HONEST GENERAL TRADING SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții , de a refuza colaborarea cu clienții ce manifestă comportament și limbaj neadecvat sau au în istoricul comenzilor livrări refuzate.

Confidențialitatea informațiilor

Informațiile furnizate către HONEST GENERAL TRADING SRL sunt confidențiale sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse respectiv, efectuarea comenzilor, comunicării comerciale. HONEST GENERAL TRADING SRL nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu încurajează spam-ul, și nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora.
HONEST GENERAL TRADING SRL se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului către terți și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului, oferta și politica firmei.
HONEST GENERAL TRADING SRL nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează datele dumneavoastră de contact unor terți (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.
Orice utilizator care a furnizat explicit pe SITE-ul honest.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta să fie ștearsa din baza de date a honest.ro.
Pe SITE-ul honest.ro, UTILIZATORUL este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea contului și parolei personale. HONEST GENERAL TRADING SRL nu poate fi făcut responsabil pentru erorile survenite în urma neglijentei UTILIZATORULUI privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale.

Dreptul de retragere / Renunțarea la cumpărare

Puteți solicita returul de produse în termen de 3 zile de la livrare numai în următoarele cazuri:
 • Produsul livrat nu corespunde specificațiilor din site. Puteți solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii (în cazul în care produsul nu mai este disponibil);
 • Produs nefuncțional în primele 48 ore (2 zile lucrătoare) de la recepție. În cazul în care produsul achiziționat a fost livrat nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, în urma notificării scrise sau prin prezentarea la sediu în termen de 48 de ore de la primirea produsului;
 • Produse livrate greșit. În cazul în care s-a livrat alt produs decât cel comandat;
 • Produs în colet deteriorat. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzați recepția lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat și se poate întocmi un proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat în care să fie menționată starea coletului din momentul livrării. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor vă este transferat integral în momentul în care întrați în posesia fizică a produsului. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare. În cazul în care se utilizează un transportator însărcinat de către consumator, riscul este transferat în momentul livrării produselor către transportator.
HONEST GENERAL TRADING SRL va înapoia contravaloarea comenzii în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 30 zile de la primirea produsului returnat. Suma înapoiată cât și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.
Returnarea banilor se va face doar prin ordin de plată, indiferent de modalitatea de plată inițială.
Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.
Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.
Costurile de retur pentru situațiile prezentate mai sus (nu și în cazul renunțării la cumpărare) cad în sarcina HONEST GENERAL TRADING SRL.
Următoarele categorii de produse nu se pot returna decât dacă sunt sigilate/ cutia nedeschisă/ cutia nu prezintă urme în interior că a fost deschisă:
 • produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar
 • produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid
 • produse consumabile desigilate aferente oricărei categorii de produse din ofertă
 • produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
Aceste excepții se aplică conform Art. 16 din O.U.G. 34/2014.
De asemenea nu vor putea fi returnate:
 • Produsele care au fost aduse pe "Comandă Specială" (COMANDĂ SPECIALĂ este definită ca fiind lista de produse comandată de către Consumator și care nu se află în stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme și a plații unui avans, în termenii agreați de părți.)
 • Sumele încasate pentru Servicii (transport, manevrare, ambalare, testare, asamblare, sau orice alt serviciu listat în categoria Servicii prestat către consumator);